Благоустрій ділянки парку Перемоги На реалізації

Доданий
30.08.2018
Номер
36
Комунальне господарство

Сутність даного проекту полягає в підвищенні рівня благоустрою та створенні сприятливих умов для організації як індивідуального дозвілля, так і масштабних масових заходів в популярній серед жителів і гостей міста зоні відпочинку - місцині "Дубина" в міському парку Перемоги.

Автор проєкту
Бюджет
221 714 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Шатрищанська вулиця, Коростенська міська рада, Коростень

Опис

Опис проекту

Проектом передбачається благоустрій північно-західної ділянки парку Перемоги (ліва сторона від перехрестя існуючих асфальтованої та грунтових доріг при вході до парку з вул. Шатрищанська) з метою підвищення рівня комфортності організації дозвілля жителів і гостей міста як в індивідуальному порядку, так і при проведенні масових заходів.
Проект включає виконання наступних видів робіт:
1. Благоустрій ділянки існуючої грунтової дороги ( довжина - 100 м, ширина - 5 м) з санітарним обрізанням гілок дерев і нанесенням та ущільненням шару гранітного відсіву товщиною 50 мм.
2. Облаштування по існуючому перехрестю грунтових доріг допоміжного майданчика загальною площею 300 кв. м для санітарно-побутових потреб (встановлення сміттєвих баків, біотуалетів, тощо) та тимчасового паркування автотранспорту під час проведення масових заходів. При цьому передбачено: санітарне очищення частини площі від чагарників та дрібнолісся, зняття поверхневого шару грунту товщиною 50 мм, укладання бордюрів по периметру майданчика, нанесення та ущільнення шару гранітного відсіву товщиною 50 мм.
3. Облаштування по існуючих стежках та грунтовій дорозі прогулянкової алеї загальною довжиною 155 м (3 ділянки з довжиною 60, 40 та 55 м відповідно) та шириною 2 м. При цьому передбачено: зняття поверхневого шару грунту товщиною 50 мм, укладання бордюрів по довжині алеї, нанесення та ущільнення шару гранітного відсіву товщиною 50 мм.
4. Встановлення вздовж прогулянкової алеї та, частково, по периметру майданчика 12 лав з бетонною основою та 15 бетонних урн.
Лави та урни мають значні масу і габарити та антивандальне виконання.
Примітки:
1. Покриття прогулянкової алеї тротуарною плиткою чи іншими видами штучного покриття проектом не передбачено з антивандальних міркувань.
2. Покриття прогулянкових алей в лісопаркових зонах гранітним відсівом є досить розповсюдженим явищем в багатьох країнах Європи, зокрема, в Скандинавських.
3. Використання брускових перетинок замість бордюрів зумовлене їхніми меншими габаритами (товщина, висота), що, відповідно, зменшує обсяги земляних робіт; разом з тим, їхні значна маса (197 кг) та довжина (2,98 м) значною мирою служитимуть запорукою обмеження можливих вандальних намірів.
4. Реалізація даного проекту та подальше обслуговування зазначеної ділянки парку Перемоги передбачається за активної участі ініціатора проекту - ГО "Древлянський рід".

Співавтори

ГО "Древлянський рід"

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту

Створена в разі реалізації проекту інфраструктура матиме загальнодоступний характер і стане в нагоді як окремим жителям чи гостям міста, так і всім організаціям, закладам, установам, що мають на меті організацію будь-яких масових заходів в цій частині парку.

Обгрунтування необхідності реалізації проекту, а також його бенефіціари

Північно-західна ділянка міського парку Перемоги (народна назва місцини - "Дубина") вже тривалий час є доволі популярним місцем відпочинку серед жителів і гостей міста.
Останнім часом ця ділянка парку стає місцем проведення досить численних і масштабних масових заходів різного рівня.
Так, лише цього року на зазначеній ділянці ГО "Древлянський рід" за підтримки міської влади та громадськості вже було проведено фестиваль, що зібрав учасників і гостей з різних регіонів України; наразі триває підготовка до проведення другого фестивалю наприкінці вересня 2018 р., який, за всіма ознаками, матиме масштаб всеукраїнського масового заходу.
На перспективу організацією заплановано проведення щонайменше 4-х масових заходів на рік, у тому числі, й міжнародного масштабу.
На теперішній час ця ділянка парку має доволі занедбаний вигляд та практично відсутню інфраструктуру для організації як більш-менш комфортного дозвілля, так і масових заходів.
Саме за цих причин організацією був ініційований план поетапного підвищення рівня благоустрою ділянки парку, першим етапом якого є реалізація проекту, що подається.
Реалізація проекту сприятиме підвищенню рівня комфортності організації дозвілля жителів і гостей міста як в індивідуальному порядку, так і при проведенні масових заходів.
Тобто, бенефіціарами проекту є всі представники коростенської громади.

Інші додатки, суттєві для заявника проекту

Фото сучасного стану ділянки парку наведено у розділі файли.

Фотографії