Затишне подвір'я по вул.Коротуна,5 На реалізації

Доданий
31.10.2017
Номер
13
Комунальне господарство

Облаштування території по вул. Коротуна 5 та встановлення дитячого спортивного майданчику.

Автор проєкту
Бюджет
199 940 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
Коротуна вулиця, 5, Коростень

Опис

Опис проекту

Облаштування даної території - це один з кроків до створення чистого, безпечного та привабливого міста в цілому та комфортної організації дозвілля, створення умов для гармонійного розвитку дітей. Прогулянка та ігри з дітьми на дитячих майданчиках - обов'язковий пункт у щоденному розкладі мам. Саме там діти дихають свіжим повітрям, розвиваються, набувають навичок спілкування з однолітками. Через відсутність у дворі будинку сучасного дитячого майданчика, який би відповідав санітарним нормам, та був безпечний для дитини, близько 100 дітей зі своїми мамами змушені щоденно ходити на дитячі майданчики далеко від дому. А діти, які вже досягли такого віку, щоб гратися у дворі будинку без догляду батьків, взагалі не мають альтернативи, оскільки самі не можуть піти з двора на інший майданчик. Облаштування безпечного та зручного пересування для великої кількості людей шлях яких пролягає через наше подвір’я.

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту

Оновлене подвір'я та спортивний дитячий майданчик буде загальнодоступний для всіх мешканців прилеглих будинків, а оновлене асфальтне покриття буде зручним місцем пересування для великої кількості людей шлях яких пролягає через наше подвір’я до магазинів, центрального ринку та для тих людей котрі приходять на прийом до державної Коростенської міської нотаріальної контори.

Обгрунтування необхідності реалізації проекту, а також його бенефіціари

За результатами реалізації даного проекту мешканці отримають комфортне середовище та зручність, під час пересування до об'єктів інфраструктури міста. Насамперед, це стосується найвразливіших верств населення – людей з обмеженими можливостями, похилого віку, родин з маленькими дітьми, які не можуть реалізувати своє право на вільне і безпечне життя, через відсутність елементарних умов навколишнього світу (якісних доріг та тротуарів, відповідної інфраструктури для відпочинку за межами квартири тощо). Покращення естетичного стану прибудинкової території. Підвищення рівня безпеки громадян. Встановлення дитячого ігрового спортивного майданчика це створення умов для проведення безпечного дозвілля дітей на прибудинковій території. Оновлення асфальтного покриття для піших прогулянок людей з обмеженими можливостями, похилого віку, родин з дітьми в дитячих візочках. Суспільна значущість проекту полягає в тому, що він сприяє активності населення, встановлює тісний зв'язок між жителями будинку. Ефективність проекту безсумнівна: • кожна дитина отримає можливість займатися, грати і розвиватися; • організація дозвілля дітей; • ми беремо курс на масовість, на загальну зацікавленість дітей і дорослих; • прищеплення і формування навичок здорового способу життя дітей; • формування соціально-комунікативних, творчих і організаторських навичок дітей. Реалізація проекту дозволить поліпшити стан здоров'я дітей, знизити рівень дитячого травматизму.

Інші додатки, суттєві для заявника проекту

Багатоповерховий будинок по вул. Коротуна 5 мріє створити подвір'я, в якому буде приємно і комфортно проводити свій вільний час. Планується встановлення дитячого спортивного майданчику з метою організації дозвілля дітей дошкільного, молодшого шкільного віку, розвитку і вдосконалення фізичних якостей дітей, популяризації до здорового способу життя і спорту. Майданчик дозволить зайняти дітей і захистити від небезпечних необдуманих вчинків і ситуацій, що загрожують їх здоров'ю. А також оновлення асфальтного покриття із заміною бордюр та капітальним ремонтом сходинок для зручного пересування великої кількості людей, шлях яких пролягає через наше подвір’я.

Фотографії