Перенесення та облаштування сміттєвого майданчика з метою ліквідації несанкціонованої зони сміття. Відхилений

Доданий
30.08.2019
Номер
14
Навколишнє середовище

У дворі будинку 20 по вулиці Базарна є контейнери для сміття, куди з базару торгуючі поряд овочами та фруктами підприємці підкидують мешканцям своє "комерційне сміття" таким чином економлячи на вивозі різноманітних відходів. Людям вкрай не подобається така несанкціонована зона для викиду сміття, є потреба у облаштованому майданчику для сміття для мешканців, аби двір не перетворювався на смітник.

Автор проєкту
Бюджет
18 036 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Базарна, 20, Коростень

Опис

Опис проекту

Мета проекту полягає в облаштуванні спеціально відведеного контейнерного майданчику для роздільного збирання побутових відходів мешканців будинку по вул.. Базарна, 20 та запобігання незаконному скидуванню сміття від магазинів та третіх осіб.
Баки стоять просто на в’їзді у двір і не огороджені. Як наслідок сміття розлітається від вітру по всій околиці. Влітку страшенний сморід, так як контейнери не закриті від сонцю та дощу. Також суттєвою проблемою є те, що біля будинку розташований ринок та багато магазинів, які скидають своє сміття у ці баки, як наслідок вони постійно переповнені, та сміття скидають просто на проїзну частину.

Більше немає "нічійного" сміття. Виникає потреба сортувати сміття вже сьогодні і не відкладати це на завтра, бо проблема вже загострена і потребує нагальних змін. Для цього необхідний майданчик для збирання побутових відходів, облаштований у зручному місці відповідно дотичних норм та правил.

Співавтори

Мешканці будинку по вул. Базарна, 20 та ТОВ КВЖРЕП - 2

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту

Результатом реалізації проекту можуть скористатися не лише близько 500 мешканців будинку, але й діти, які відвідують спортивний клуб, що знаходиться в цьому будинку, а також покращення відчують мешканці прилеглого приватного сектору.

Обгрунтування необхідності реалізації проекту, а також його бенефіціари

Від реалізації цього проекту покращиться санітарний стан та загальний вигляд не лише двору будинку 20 по вулиці Базарній, але і прилеглої вулиці та будинків приватного сектору. Вся дільниця, на якій зараз розташовані контейнери, буде мати на багато привабливіший вигляд. Облаштування майданчика дозволить підвищити комфортність проживання населення саме у цьому будинку, підвищить культуру поводження з побутовими відходами, підштовхне до більш відповідального ставлення мешканців та працюючих поряд підприємців до навколишнього середовища. місце, де зараз знаходяться майданчики, можливо привести до порядку, покращити загальний благоустрій як двору, так і вулиці. Для мешканців навколишніх будинків, приклад реалізації зазначеного проекту може стати поштовхом для реалізації власних ініціатив.
В результаті ми матимемо:
- зменшення забруднення навколишнього середовища;
- зменшення навантаження на двірників;
- естетичний вигляд місця постійного проживання мешканців будинку та мешканців прилеглого приватного сектору, підвищення рівня їх загальної культури;
-зменшення ризиків розповсюдження інфекцій.

Фотографії