Створення БібліоHub – центру На реалізації

Доданий
04.07.2018
Номер
3
Культура

Бібліотека має на меті долучитися до міської програми «Околиця» в напрямку «Культура». Даний проект передбачає створення інформаційно – інтерактивного простору для залучення мешканців усіх вікових категорій до соціокультурних заходів. Планується встановлення інтерактивно – демонстраційного комплексу, обладнаного мультимедійним проектором, нотбуком, фліпчартом, ксероксом, офісними меблями.

Автор проєкту
Бюджет
62 900 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Пролетарська, 37, Коростень

Опис

Опис проекту

Бібліотека – філія №2 - єдиний заклад культури на околиці міста, що обслуговує мешканців мікрорайонів: «Пашини», «Фарфоровий завод», «Хіммаш», «Фрунзе», «Коростень - Подільський», має на меті долучитися до міської програми «Околиця» в напрямку «Культура». Реалізація даного проекту передбачає створення вільного інформаційно – інтерактивного простору (бібліоHab) для залучення мешканців усіх вікових категорій до соціокультурних, просвітницьких заходів з метою підвищення культурного рівня та духовного збагачення, забезпечення якісного, змістовного дозвілля, виявлення діяльних, творчих, обдарованих представників громади .
Передбачається встановлення інтерактивно – демонстраційного комплексу , обладнаного мультимедійним проектором, нотбуком, фліпчартом (магнітно – маркерна дошка) , ксероксом (у населення даної території є гостра потреба в коперувальному апараті), розкладними і офісними стільцями та столами для даного обладнання.

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту

Бібліотека є публічним закладом, доступним для населення, працює і у вихідні дні. Усі бажаючі будуть мати можливість брати участь в заходах з використанням даного обладнання, реалізовувати власні креативні проекти. Доступ до центру безкоштовний, платною буде тільки послуга копіювання документів. Одного разу створивши БібліоHub, можна ним користуватися постійно.

Обгрунтування необхідності реалізації проекту, а також його бенефіціари

Відсутність сучасного модернізованого простору, недостатня кількість сучасного обладнання для більш ефективного проведення різноманітних заходів.
Проект передбачається:
- для людей різної вікової категорії , що мають спільні інтереси;
- для всебічної реалізації програм і напрямків діяльності бібліотеки з певними групами осіб: бібліотечна служба «Турбота» (робота із людьми похилого віку, самотніми, особами з інвалідністю); читацьке об’єднання «Древляни» ; програма бібліотерапії «Підтримка. Порозуміння. Людяність» з учасниками АТО, внутрішньо переселеними особами; бібліотечна арт – студія «Творчими долонями» для дітей; програма «Сімейна академія».

Інші додатки, суттєві для заявника проекту

Результат роботи Hub - центрів перевірений досвідом Європейських країн, де вони створені у публічних бібліотеках. Зустрічі у бібліотеці спонукають до саморозвитку і самовдосконалення, розвитку критичного мислення, проведення інтелектуального дозвілля. Інтелектуальний розвиток громадян є запорукою стабільності громади.

Фотографії