Школа екскурсоводів Відхилений

Доданий
10.08.2018
Номер
14
Культура

Проект спрямований на залучення проактивної частини населення до популяризації Коростеня на волонтерських засадах та створення реєстру екскурсоводів міста. Функціонування школи екскурсоводів можна забезпечити на базі Центральної бібліотеки ім.М.Островського, умови якої сприятимуть ефективній роботі учасників проекту щодо отримання навичок в проведенні цікавих екскурсій для гостей міста.

Автор проєкту
Ірина
Ірина Пасічник-Прокопенко
Бюджет
47 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Грушевського, 38, Коростень

Опис

Опис проекту

Реалізація проекту «Школа екскурсоводів» спрямовуватиметься на залучення активних жителів міста до екскурсійної діяльності та популяризації Коростеня в туристичній сфері. Для проведення навчання і обміном професійним досвідом передбачається запрошення до школи краєзнавців, професійних екскурсоводів, вчителів історії (англійської мови).
Виділені кошти для реалізації проекту також використовуватимуться на розробку і друк методичних матеріалів та туристичних довідників.
Тривалість підготовки та діяльності «Школи екскурсоводів»: 6 місяців
Метою проекту є:
- забезпечення діяльності «Школи екскурсоводів» в місті ;
- створення реєстру волонтерів-екскурсоводів;
- підготовки та реалізації єдиної програми проведення екскурсій в місті; - проведення змістовних і цікавих екскурсій волонтерами-екскурсоводами міста;
- збільшення кількості відвідування Коростеня туристами та гостями міста .

Співавтори

Коростенський туристично-інформаційний центр

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту

Школа екскурсоводів являється доступною для всіх бажаючих бути в ній задіяними.
Навчання проводитиметься безоплатно для волонтерів-екскурсоводів, протягом 1 години у визначений день тижня.
Тривалість підготовки та діяльності «Школи екскурсоводів»: 6 місяців

Обгрунтування необхідності реалізації проекту, а також його бенефіціари

Місто Коростень має всі передумови для того, щоб увійти до складу відомих туристичних міст України та Європи, зокрема: вигідне геополітичне розташування, багату культурно-історичну спадщину, мальовничі ландшафти, унікальні флору і фауну, розвинуту мережу транспортного сполучення, тощо. В місті Коростені наявні відомі туристичні маршрути - це парк Древлянський, військово-історичний комплекс «Скеля», Коростенський краєзнавчий музей, кімната-музей виробів Коростенського фарфорового заводу, оглядова екскурсія «Коростень. Від минулого до сучасності». Вказані маршрути дають можливість екскурсантам ознайомитися з унікальними об’єктами історико-культурної спадщини міста, пізнати історію та сучасний розвиток Коростеня.
Одночасно, у туристичній сфері міста відчувається дефіцит кваліфікованих екскурсоводів (особливо зі знанням іноземних мов). З 2012 року в місті функціонує Коростенський міський туристично-інформаційний центр, що є важливим чинником для реалізації проекту «Школа екскурсоводів».
Проект надає можливість для всіх бажаючих жителів міста долучитися до розвитку туристично-екскурсійної діяльності, спрямованої на популяризацію Коростеня як туристичного міста.
Реалізація вказаного проекту сприятиме:
- підвищенню суспільного інтересу до Коростеня як туристичного міста;
- відповідному розвитку підприємницької діяльності та створення робочих місць, результатом чого відбудеться збільшення фінансових надходжень до міського бюджету;
- підвищенню рівня патріотичної свідомості населення та забезпечення позитивного туристично-культурного іміджу міста.

Фотографії