IT- курси для дітей та підлітків Відхилений

Доданий
09.08.2018
Номер
11
Освіта

Мета проекту полягає у відкритті IT-курсів для дітей та підлітків, на яких вони отримають знання та навички створення сайтів, фотоматеріалів, відеороликів, роботів, розробки додатків за допомогою мов програмування, а також досвід роботи в команді. Діти на заняттях в цікавій формі поринуть в атмосферу сучасної IT індустрії.
IT-курси - це можливість подарувати дитині світле майбутнє.

Автор проєкту
Бюджет
300 000 грн
Розрахунок бюджету
Адреса
вул. Івана Котляревського (Лібкнехта Карла), 4А, Коростень

Опис

Опис проекту

На сьогоднішній день темпи розвитку технічного прогресу ставлять перед нами завдання підвищувати і вдосконалити інтелектуальний розвиток старшого покоління і наших дітей. І особливо це стосується цифрових і комп'ютерних технологій. Ми пропонуємо унікальну програму навчання: елементарні знання і навички програмування, технічного редагування та комп'ютерного дизайну, що є затребуваним і актуальним практично в кожній галузі. У суспільстві є потреба в спеціалістах не тільки з розвиненим мисленням, але і з професійними навичками, які здатні мислити і створювати в новому форматі на злобу дня.
Програми навчання для дітей адаптовані під вимоги. Без комп'ютерної грамотності та базових знань неможливо обійтися в сьогоднішньому суспільстві. Кожен, від домогосподарки до офісного працівника, напевно, вже зіткнувся, з необхідністю освоєння нового у своїй сфері. Оплатити комунальні платежі не виходячи з дому, спроектувати свій заміський будинок або намалювати свій сайт, це і багато іншого входить в навчання на наших курсах.
Наше завдання - не тільки дати освіту, а й розкрити потенціал кожного слухача.
Заняття побудовані таким чином, щоб слухачі могли теоретичні знання закріпити практичними завданнями. І якщо теорія, здається занадто легкою, то практичні роботи розроблені за принципом від легкого до складного.
В процесі виконання завдань відразу видно, як був засвоєний матеріал, а також визначить рівень знань.
Заняття умовно розділено на дві частини: теорія 30% і практика 70%

Слухачі виконують завдання за допомогою викладача, а потім самостійно, щоб закріпити пройдений матеріал. Заняття завжди починаються з повторення попередніх тем, аналізу питань, що виникли в процесі самостійної роботи і опрацювання тем. Під час навчання слухачі отримують додаткові навчальні матеріали в електронному вигляді, добірку завдань для закріплення теоретичних знань і постійну консультацію викладача.
 Після закінчення курсу, слухачі виконують модульну контрольну. Вона може бути у вигляді тестів або завдання (залежить від курсу). При успішній здачі контрольного завдання слухачі отримують сертифікат встановленого зразка.

Напрями навчання:
 Робототехніка
 Програмування (Java, С ++)
 Комп'ютерний дизайн та графіка (фотографія, 3d моделювання, sketch)
 Відеомонтаж
 Англійська мова

Співавтори

Ніколайчук Олена, Жуковець Микола, Козак Максим

Обгрунтування необхідності реалізації проекту, а також його бенефіціари

Необхідно підвищувати цифрову грамотність дітей, щоб вони могли жити в гармонії з сучасним високотехнологічним світом.
Адже вже зараз IT-технології активно впроваджуються в усі сфери життя: освіта, медицина, спорт, політика, виробництво, бізнес, соціальне середовище.
Відмічається швидке зростання потреби в IT-кадрах та інженерів нового покоління.
На даний момент тільки в нашій країні працює - за різними дослідженнями - близько 500 тисяч фахівців IT-сфери. І попит на таких працівників на 25% щорічно зростає.

Ми пропонуємо проект, що має ряд переваг, а саме: діти оволодівають необхідними навичками в сфері IT технологій, соціально адаптуються, оскільки заняття проходять в групах, де діти спілкуються між собою, обмінюються ідеями під наглядом викладача, направляють свою енергію у світ корисних знань, а не просто сидять вдома за комп’ютером, граючи в ігри, вчаться мотивувати себе у виборі професії, навіть якщо дитина не стане професіоналом в IT, будь-який роботодавець оцінить його знання в даній області як перевагу.

Варто відмітити, що по-перше, всі заняття розраховані на слухачів різних вікових груп, тому по максимуму будуть враховані їхні вікові та психологічні особливості. По-друге, продумана спеціалізація в залежності від нахилів дитини. Дитина отримує можливість спробувати себе в різних творчих і технічних IT-напрямках - графічний дизайн, анімація, відеомонтаж, фотографія, програмування ігор, додатків, сайтів, створення роботів. По-третє, всі IT-напрямки допоможуть дітям розвинути творчі здібності, аналітичне та алгоритмічне мислення. Діти, які захопляться заняттями серйозно, зможуть на цьому ще і побудувати кар'єру.