НОВИЙ СЕЗОН - НОВІ ПРАВИЛА

Реєстрація проектів Бюджету участі сезону 2020 - 2021

Реєстрація проектів Бюджету участі сезону 2020 - 2021 відкрита.

Для оформлення проектної заявки на реалізацію громадського проекту за публічні кошти у 2021 бюджетному році автор має бути зареєстрованим у систему "Громадський проект" (на цьому сайті), зайти  у розділ "Подати проект" (синя кнопка) та заповнити всі обов'язкові поля електронної форми. 

Рішенням Коростенської міської ради від 16.04.2020 затверджена нова редакція "Положення про Бюджет участі в місті Коростені", внаслідок чого  є значні відмінності від умов минулого року:    https://bd.rada-kor.gov.ua/documents/item/4400.

Крім всього іншого, звертаємо увагу на те, що:

- Вік автора проекту має бути понад 18 років;

- Під час голосування приймаються голоси мешканців у віці теж понад 18 років;

- Під час реєстрації проекту у 2020 році обов'язково необхідно додати скан-копію (фото) листа на підтримку проекту з підписами не менш 20 мешканців міста.  Бланк підписного листа можна отримати в розділі "ДОПОМОГА" - "Бланки для завантаження"  https://by.rada-kor.gov.ua/help/forms

- У 2020 році громадські проекти розподіляються на дві групи: "Малі" - до 0,5 млн. грн та "Велики" -  0,5 -1,0 млн. грн. конкурсний відбір буде відбуватись між проектами кожної групи окремо.

- Таким, що НЕ ПРОЙШОВ відбір вважається "Великий" проект, що НЕ набрав 160 голосів, та "Малий" проект, що НЕ набрав 80 голосів.

- Система автоматично фіксує кількість голосів відданих на підтримку проектів. А переможців, після перевірки, визначає колегіальний орган -  Координаційна рада згідно затвердженого міською радою Положення.

- Загальний бюджет на групу  "Велики" проекти - 1,0 млн грн. , а на групу "Малі" - 0,5 млн. грн.  Сума "на групу" збігається з максимально дозволеним розміром бюджету окремого проекту тому на два проекти може й не вистачити.   Тобто в кожній групі може виявитися ЄДИНИЙ переможець в незалежності від розміру бюджету проекту, що опинився на другому місті та від кількості голосів відданих за нього.


До відома:

Чернетки проекту, статус зареєстрованого проекту та місце в рейтингу під час  голосування автор проекту може бачити у своєму Кабінеті користувача.